Functional food

De producten van Oathie zijn allemaal gemaakt met dezelfde, 100% plantaardige, basisingrediënten: allereerst natuurlijk haver en verder kom je in iedere Oathie onder andere lijnzaad en walnoten tegen.
Waarom? Naast het feit dat deze ingrediënten veel vezels bevatten, bieden ze nog veel andere gezonde eigenschappen.
Lees hieronder meer!

Veganistisch

Uit liefde voor de natuur, dier en mens bevatten de producten van Oathie géén dierlijke grondstoffen. De producten zijn daardoor 100% veganistisch!

Vol bèta-glucanen

De producten van Oathie bevatten allemaal bèta-glucanen. Het is aangetoond dat bèta-glucanen, afkomstig van haver, het bloedcholesterol kan verlagen/verminderen. Een (te) hoog cholesterolgehalte vergroot de kans op de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Door dagelijks minimaal 3 gram bèta-glucanen in te nemen, kan er al een gunstig effect optreden. Dat maakt de producten van Oathie super gezond!

Laag glutengehalte

De producten van Oathie bestaan allemaal uit haver, dat van nature glutenvrij is. De besmetting met andere granen kan echter tijdens de oogst, bij de opslag of de verwerking in de molen niet worden uitgesloten. Met minder dan 10 milligram gluten per 100 gram Oathie durven we wel te stellen dat de Oathies een zéér laag gehalte aan gluten bevatten.

Lactosevrij

Moedermelk en melk van koeien, schapen, geiten of paarden bevat van nature lactose. Wanneer de darmen de lactose niet volledig verteren, kunnen klachten ontstaan, beter bekend als lactose-intolerantie. Aangezien de producten van Oathie 100% veganistisch zijn, bevatten zij geen lactose bevattende ingrediënten. Daarmee zijn zij dus geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie.

Rijk aan vezels

In de producten van Oathie zitten vezels uit haver, vruchten, chicoreiwortel en guargom. Een Oathieproduct van 130 gram bevat al snel zo'n 8 gram vezels en draagt dan ook bij aan de aanbevolen dagelijkse vezelinname. Voor vrouwen geldt een aanbevolen dagelijkse inname van 30 gram en voor mannen geldt een aanbevolen dagelijkse inname van 40 gram.

Rijk aan omega 3-vetzuren

De producten van Oathie bestaan onder andere uit walnoten en lijnzaad. Zowel walnoten als lijnzaad bevatten omega 3-vetzuren, zoals alfa-linoleenzuur (ALA). ALA draagt bij tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed. Het gunstige effect wordt al verkregen bij een dagelijkse inname van 2 gram alfa-linoleenzuur.

Alleen van nature aanwezige suikers

Aan Oathie producten worden geen suiker of andere zoetstoffen toegevoegd. Alleen stukjes fruit! In fruit zitten van nature (fruit)suikers. Hierdoor zie je in de voedingswaardetabel wel suiker gedeclareerd. Dit zijn dus de van nature aanwezige suikers in het fruit.

Om optimale resultaten te behalen zijn een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl natuurlijk van groot belang. Met de producten van Oathie draag je daar een belangrijk steentje aan bij.

Oathie

functional food

Reviews

over Oathie

Recepten

inspiratie voor thuis

Heeft u nog een vraag?

Whatsapp ons op:

06 279 275 14

Volg Oathie op: