Functional food

Alle verschillende Oathie producten zijn gemaakt met dezelfde basisingrediënten; allereerst natuurlijk haver en verder verschillende vruchten, zaden en noten. Waarom? Naast het feit dat deze ingrediënten veel vezels bevatten, bieden ze nog veel andere gezonde eigenschappen.
Lees hieronder meer!

cholesterol verlagend

De vezels in haver worden bètaglucanen genoemd. Deze binden zich in de darmen met LDL-cholesterol. Het dagelijks eten van 3 gram bètaglucanen uit haver laat het ongezonde cholesterolgehalte in je bloed dalen. Hierdoor is er minder risico op hart- en vaatziekten en beter herstel van weefselbeschadiging.

Goed voor hart en bloedvaten

Het dagelijks eten van 3 gram beta-glucanen uit haver zorgt ervoor dat het cholesterolgehalte in het bloed wordt verlaagd. Hierdoor heb je een lager risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast houdt een vezelrijk dieet de bloedsuikerspiegel lager. Het Voedingscentrum adviseert per dag 30 tot 40g vezels te eten.

Zonder tarwe of toegevoegde gluten

Haver is van nature glutenvrij. Echter tijdens de oogst, bij de opslag of bij de verwerking in de molen kan besmetting met andere granen niet worden uitgesloten. Een (tarwe)boterham bevat circa 2500 mg gluten. Oathies bevatten gemiddeld circa 9 mg gluten en zijn dus geschikt voor mensen met een glutensensitiviteit.

30% minder koolhydraten

Tarwe bevat koolhydraten die in je lichaam snel omgezet worden in energie. De vezels in haver geven hun energie langzaam af, je hebt langer energie! Omdat Oathies ook voedingsvezel uit chicoreiwortel, vruchten en guargom bevatten, heeft Oathie totaal ruim 30% minder koolhydraten dan vergelijkbare tarwe producten.

Super volkoren

Oathies zijn gemaakt van volkoren havermeel, wat betekent dat de haverkorrels wel vermalen zijn maar niet gezeefd. De onderdelen van de korrel blijven behouden waardoor alle verschillende voedingsstoffen er nog in zitten. Daarnaast zijn ze bestrooid met o.a. geplette haverkorrels (havervlokken), dus super volkoren!

Rijk aan vezels

In de Oathie producten zitten vezels uit haver, vruchten, chicoreiwortel en guargom. Ze dragen bij aan een verzadigd gevoel na het eten en zorgen voor een gezonde spijsvertering en soepele stoelgang. Hoe beter de darmen functioneren, des te meer voedingsstoffen er worden opgenomen!

Rijk aan omega 3 vetzuren

Walnoten en lijnzaad bevatten de essentiële vetzuren omega 3 en omega 6. Aan omega 3 wordt o.a. bescherming tegen hart- en vaatziekten toegeschreven. Verder zijn ze ook goed tijdens de zwangerschap voor de ontwikkeling van het kind. De gezondheidsraad adviseert het eten van ongeveer 15 gram noten per dag.

Alleen van nature aanwezige suikers

Aan Oathie producten worden geen suiker of andere zoetstoffen toegevoegd. Alleen stukjes fruit! In fruit zit van nature (fruit)suikers. Hierdoor zie je in de voedingswaardetabel wel suiker gedeclareerd. Dit zijn dus de van nature aanwezige suikers in het fruit.

Laag zoutgehalte

Meer dan 80% van de bevolking krijgt te veel zout binnen per dag. In Oathie producten is daarom een deel van het zout vervangen door kaliumzout en zeewier. Kalium is een mineraal dat betrokken is bij het regelen van de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Zeewier is een bron van o.a eiwitten, ijzer en vitamine B.

veganistisch

Uit liefde voor de natuur, dier en mens bevatten de Oathie producten géén dierlijke grondstoffen. De producten zijn daardoor vegetarisch en veganistisch.

Lactose vrij

Moedermelk en melk van koeien, schapen, geiten of paarden bevat van nature lactose. Wanneer de darmen de lactose niet volledig verteren, kunnen klachten onstaan, dit heet lactose intolerantie. Oathies bevatten geen lactose bevattende ingrediënten en zijn dus geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie.

Langdurig verzadigd gevoel

Haver bevat veel vezels. Het kost de darmen veel tijd om deze af te breken. Hierdoor geven ze hun energie aan je lichaam geleidelijk vrij. Je hebt langer energie en bent minder geneigd om te snacken. Daarnaast bevat Oathie veel voedingsvezels uit chicoreiwortel, guargom en vruchten die het verzadigde gevoel versterken.

Oathie

functional food

Reviews

over Oathie

Recepten

inspiratie voor thuis

Heeft u nog een vraag?

Whatsapp ons op:

06 279 275 14

Volg Oathie op: